Howling Pack's - Alaskan Malamutes
home introductie onze honden mushing fotogalerij puppy-info links english website

Sledehondensport

Lust en leven...

Zoals in de introductie, elders op deze website, reeds beschreven is het beoefenen van de sledehondensport wat ons drijft; niet alleen mij, maar vooral ook de honden. We kunnen niet wachten tot de temperaturen zover dalen tot we weer verantwoord kunnen starten met de training.

Opbouw van een seizoen

Meestal wordt het in oktober koud genoeg om weer te beginnen. Dan wordt de trainingskart, of vaker, de quad tevoorschijn gehaald en begint het seizoen met korte trainingsrondjes voor spieropbouw en verbetering van het duurvermogen. Later in het seizoen trainen we vooral op snelheid en het maken van veel kilometers. Parallel daaraan nemen we deel aan kleinere wedstrijden om ook die discipline weer terug te krijgen.

Doel

Uiteindelijk werken we gestaag toe naar enkele mid-distance wedstrijden en/of langere toertochten tegen het midden of einde van het seizoen (februari, maart) als de sneeuwzekerheid in het midden van Europa het grootst is.


Het échte werk: Guy & team tijdens een wedstrijd in Dévoley (Frankrijk) in maart 2002.
Leaddogs Yunaska (l.) en Renzy, teamdog Curly en wheeldogs Moony (l.) en Nighty / (Foto: Corradi)

Afbouw en rust

Tenslotte trainen we af in maart en april, in België helaas vaak weer in de modder met de kart of quad. ;-) Gedurende de zomer krijgen de honden hun nodige rust en gaan we voor de afwisseling af en toe wandelen of zwemmen.