Howling Pack's - Alaskan Malamutes
home introductie onze honden mushing fotogalerij puppy-info links english website

Introductie

Drive: mushing

Howling Pack's is een Belgische Alaskan Malamute kennel. Binnen onze kennel staat de sledehondensport voorop. Zowel in het verleden als tegenwoordig bestaat de favoriete tijdsbesteding van de honden en mijzelf uit training met kart of slede en de deelname aan nationale- en internationale sledehondenwedstrijden.

Korte geschiedschrijving

De geschiedenis van Howling Pack's gaat terug tot 1990, met de aanschaf van onze eerste twee Malamute reuen, Portos en Parnac. De fokkers van beide honden zijn ook degenen geweest die ons vertrouwd maakten met de sledehondensport. Sindsdien hebben wij ons team gestaag uitgebreid, vele trainingskilometers gemaakt (zowel thuis met de kart als op sneeuw met de slede, o.a. in La Pesse) en ook deelgenomen aan enkele grote wedstrijden in Europa, zoals de 3-daagse Odyssee 2001 in de Ardennen, Super Dévoley (Frankrijk) of het duits kampioenschap sprint.

Portos (links) en Parnac, de 'Mals' waarmee het destijds allemaal begon...

Fokprogramma

Bij het fokken zijn optimalisatie van de bouw, de wil om te lopen en een sociaal karakter het belangrijkst. Uit een nestje proberen wij steeds de meest geschikte honden te behouden om de lijn voort te zetten. De overige pups worden verkocht aan verantwoordelijke eigenaars. Zie voor meer puppy-info de betreffende pagina op deze website.

Seizoen 2005 - 2006

Momenteel hebben wij circa 8 lopende honden (de andere zijn puppies of oudere honden), waarvan enkelen echter nog te jong (lees: onervaren) zijn om grote afstanden te kunnen volbrengen. Vandaar dat wij in het seizoen 2005-2006 op wedstrijden vooral zullen uitkomen met een team van 6 honden. Ook sprintafstanden zullen we daarbij niet overslaan, juist om de jongeren te laten wennen aan de hektiek rondom koersen.